Kredi Kartı Borcu Taksitlendirme Nasıl Yapılır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kredi kartı tüketiminin ülkemizde son derece vakitgelen olduğunu söylemek mümkündür. Kredi kartı, alış verişleri taksitlendirme söz hususu olduğunda kullananlara büyük basitlik sağlamaktadır. Diğer yandan kredi kartı borcunun aksatılmadan derli toplu bir şekilde ödenmesi de bir o kadar önemlidir. Kredi kartı borçlarının ödenmemesi yalnızca borcunuzun daha çok olmasını sağlamaz, aynı vakitte başka bankacılık prosedürlerinde de olumsuz tesire namacıyla olur. Bu amaçla kredi kartı tüketiminde borcun bilhassa üst üste ödenemediği hallerde bireylerin ilk olarak başvurdukları yol kredi kartı borcu taksitlendirme prosedürüdir. Yazımızda kredi kartı borcu taksitlendirme içeriğine dair bütün merak edilenleri inceleyeceğiz.

Kredi Kartı Borcu Taksitlendirme Nedir?
Kredi kartı tüketimi genelde yeterli nakit olmadığı hallerde öne çıkmaktadır. Her müşterinin kendisine ait bir kredi kartı limiti bulunmaktadır. Birey bu limite göre internetten ya da anlaşmalı iş yerlerinden dilediği gibi alış veriş yapabilir. Alışveriş sırasında cebinizden nakit para çıkmıyor olsa bile, hesap kesim tarihi geldiği vakit bütün harcamalara dair ekstre size ulaştırılır ve belirli bir vakit içersinde söz hususu borcun ödenmesi istenir. Bu borcun derli toplu olarak ödendiği hallerde rastgele bir problem çıkmasa da, borcu ödemenin zorlaştığı hallerde bireyin meşru takibe düşmesi mümkündür.

Bankalar müşterilerinin borçlarını uzun vakit ödememesi durumunda, meşru prosedür başlatma hakkına sahiptir. Fakat fazlası banka bu prosedür evvel müşteri ile görüşerek kredi kartı borcunu yapılandırmayı tercih eder. Kredi kartı yapılandırması ise kredi kartı borcunun taksitlere bölünmesi manasına gelmektedir. Bu sayede banka müşterisi ile anlaşır ve kredi kartı kullanan şahıs de borcunu daha ufak rakamlarla ödeyebilecek duruma gelir.

Kredi Kartı Borcu Taksitlendirme Nasıl Yapılır, Şartları Nelerdir?
Kredi kartı borcunu yapılandırmak isteyenler, bunu yalnızca 5 defaya mahsus olarak gerçekleştirebilmektedir. Diğer yandan kredi kartı borcu taksitlendirme söz hususu olduğunda, birtakım şartların da yerine getirilmesi gerekmektedir. Bunun amacıyla ilk olarak bankaya müracaat yapılması ve sonrasında ön görüşmeye gidilmesi lazımdır. Banka ön görüşme vakitcinde bireyin daha önceki ödemelerini inceler ve evvel yapılandırma yapılıp yapılmadığına dair tetkik yapar. Eğer kredi kartı sahibi azami yapılandırma sınırına ulaştıysa, bu noktada bankanın yapabileceği ek bir prosedür yoktur.

Kredi kartı borcu taksitlendirme prosedürü amacıyla banka onay verdikten sonra bu talep alakalı birimlere iletilir ve kart borcunun taksitlendirilmesi amacıyla hesaplama yapılır. Kredi kartı borcu taksitlendirmesinde vade adedi bankaya ya da şahsa bağlı olarak değişebilir. Fakat kredi kartı borcunu taksitlendirirken bankanın borca faiz uygulayacağını bilmeniz önemlidir. Faiz seviyesi ise, bankadan bankaya göre değişkenlik gösterebilir. Bankaların fazlası kredi kartı borcunu taksitlendirirken oldukça çok vade adedi vererek müşterinin ödemeleri rahat bir şekilde yapmasını amaçlamaktadır. Buna göre numune olarak 10.000 TL tutarındaki kredi kartı borcu taksitlendirme prosedüründe %1,54 faiz uygulandığı göz önüne alınırsa prosedür şu şekilde gerçekleşecektir;

12 ay vade ile geri ödemede aylık taksit tutarı 1.874 TL, toplam geri ödeme ise 22.483 TL olacaktır.

24 aylık vade ile geri ödemede aylık taksit tutarı 1.039 TL, toplam geri ödeme ise 25.047 TL olacaktır.

Yukarıdaki numunelerde gördüğünüz gibi vade adedi çok olduğunda ödenecek aylık taksit tutarı düşse de, geri ödeme tutarı artmaktadır. Faiz aynı olsa da, vade adedi çok olmasından gerçekte vatandaşlar daha çok ödeme yapar. Fakat vade adedi tamamiyle bireyin gelir haline göre belirlenmelidir. Birey aylık ne kadar taksit ödemesi yapabilecekse, vade buna göre düzenlenebilir.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İhtiyaç Kredisi, Taşıt Kredisi, Konut Kredisi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!